Over GLOBUS

GLOBUS is voor iedereen die houdt van muziek en tegelijkertijd wil bijdragen aan een goed doel!

Het GLOBUS 2022 muziekfestival zal plaatsvinden in Wageningen. Milieuproblematiek is tegenwoordig een groot en belangrijk discussiepunt geworden. We kunnen onze ogen en oren niet meer sluiten voor onderwerpen die steeds vaker aan bod komen zoals klimaatverandering, illegale houtkap en excessief plastic gebruik. GLOBUS wil jongeren en ouderen op een leuke manier laten inzien dat een bijdrage leveren aan duurzaamheid niet lastig hoeft te zijn.

GLOBUS streeft naar een zo duurzaam mogelijk muziekfestival, met een goede line-up, een duurzaamheidsmarkt en verschillende andere activiteiten, zoals workshops en live art. Dat alles, met de kleinst mogelijke ecologische footprint. Het uiteindelijke doel: het opkopen van een zo groot mogelijk gebied tropisch regenwoud in Costa Rica met de winst van het festival, in samenwerking met ‘adopteer regenwoud’.

Onze missie

GLOBUS wil iedereen op een duurzame, laagdrempelige en inspirerende manier, de mogelijkheid geven een bijdrage te leveren aan een duurzamere samenleving.

De aanpak

GLOBUS wil proberen bij te dragen aan een duurzamere samenleving door mensen te informeren over de verschillende manieren om duurzamere praktijken toe te voegen aan het dagelijks leven. Dit zullen wij doen door een informatieve duurzaamheidsmarkt te geven, sprekers en workshops te houden en het festival zelf zo duurzaam mogelijk te organiseren. Zo gaan wij in samenwerking met lokale bedrijven, bieden wij veganistisch eten aan, gebruiken wij zoveel mogelijk duurzame materialen en nog veel meer! 

Bestuur

Sanne Peeters

Hallootjes! Ik ben Sanne, een creatieve, over enthousiaste bezige bij. Voor mij draait het GLOBUS festival om het verbinden van mensen en het leveren van een kleine bijdragen leveren aan een grote verandering. Naast het organiseren van GLOBUS besteed ik mijn vrije tijd als zingende restjes chef, yoga student, planten mama en kringloop shopper. Mijn motto; ’Keep breathing and let's enjoy the wonders of this world together 🌳🌴’. Tot snel!

Philip Meijer

Een aantal jaar geleden was ik voor het eerst op een festival, waarbij ik dacht hoe gaaf het wel niet moest zijn, om in een festivalorganisatie te zitten. Bovendien, ben ik overtuigd dat de wereld drastisch moet veranderen willen we haar nog even leefbaar houden. Dit komt beide samen in Globus. Wat ik graag naast mijn studie organiseer!

Rowie Pape

Tijdens COVID werd ik nieuwsgierig naar de wereld van duurzaam leven, niet alleen voor je gezondheid maar ook voor de planeet. Daardoor heb ik besloten de master “Biobased Science” te gaan volgen aan de WUR, na mijn Bachelor daar ook te hebben gehaald. Tijdens deze studie heb ik gerealiseerd dat het nodig is om de algemene levensstijl aan te passen, maar ik kan me goed voorstellen dat dit moeilijk kan zijn voor veel mensen. Hierdoor ben ik bij GLOBUS gegaan, aangezien wij mensen willen laten zien dat kleine veranderingen een grote impact kunnen hebben. Ik kijk er naar uit jullie allemaal meer te leren over duurzaamheid en te laten zien dat het erg leuk kan zijn!

Rimco Slagter

Na zelf 10 jaar op festivals rondgewandeld te hebben en genoten van muziek en cultuur is het eindelijk zover dat ik zo’n beleving kan organiseren voor een ander. Wat zo mooi is aan GLOBUS is dat ik kan leren organiseren en bijdragen aan een goed doel op hetzelfde moment. Het eerste kenniszaadje van organiseren is geplant. Ik ben benieuwd naar hoeveel we hebben kunnen aanplanten en beschermen na ons festival

sam de Haan

Hoi, ik ben Sam en ik zal de functie van penningmeester van GLOBUS op me nemen en daarnaast de sustainability manager helpen waar mogelijk. Hetgeen waardoor ik me aangetrokken tot Wageningen Universiteit was de grote focus op duurzaamheid. Op dit moment ben ik bezig met het afronden van mijn bachelor Biotechnologie en daarnaast wilde ik nog iets doen waardoor ik besloot om bij GLOBUS te gaan. Met GLOBUS, denk ik dat wij kunnen bijdragen aan mensen leren en inspireren om duurzamer te worden en ook te laten zien dat duurzaamheid leuk kan zijn. Na een lange tijd van restricties en het missen van leuke activiteiten, kijk ik uit naar het organiseren van GLOBUS 2022 voor jullie!

magda de Roon

Hoi allemaal! Mijn naam is Magda en ik ben een van de managers van Promotie van GLOBUS 2022. Wonend in Wageningen heeft me geleerd hoe belangrijk het is om iets terug te geven aan de mooie planeet waar we op leven en daarom wil ik mijn studie eindigen met een mooi project. Omdat GLOBUS zowel muziek, eten als duurzaamheid combineert leek mij dit het perfecte project voor mij. Ik hoop jullie allen snel te zien op GLOBUS 2022!

Wietske Raaphorst

Ik ben begonnen met 'Environmental sciences' studeren aan de WUR vanwege mijn interesse in duurzaamheid. In het tweede jaar ben in geswitched naar communicatie en levenswetenschappen, omdat ik me meer wilde focussen op mensen als het gaat om uitdagingen zoals klimaat verandering. Met GLOBUS wil ik dit toepassen en mensen connecteren met duurzaamheid en natuur in een leuke manier! Als terreinmanager wil ik hiervoor de perfecte atmosfeer bereiken door ecologisch materiaal en decoratie te gebruiken.

Beatriz Neves

Ik ben Beatriz Neves, een jonge Portugese voedingsdeskundige toegewijd aan mijn levens ervaring en professionele carrière in het gebied van volksgezondheid verbreden, vooral op het gebied van duurzaamheid en voeding. Op dit moment ben ik eerstejaars student van de master ‘Nutrition and Health’ aan de WUR en volg ik de specialisatie “Systems Approach for Sustainable and Healthy Diets”. Door bij het GLOBUS bestuur te gaan, hoop ik de duurzame en gezonde levensstijl in Wageningen te promoten door bezoekers een goede eerste stap te bieden richting deze levensstijl omarmen. Kijk er naar uit jullie daar allemaal te zien!

Contacteer ons

nl_NLNederlands